BEMER Fizikai Érterápia

A vérkeringés – az ellátórendszerünk

 Az emberi vérkeringés különböző rendszerekből áll. A szív és a nagy artériás véredények az úgynevezett nagynyomású rendszert képviselik. Az elvezető erek, mint a nagyvénák és a kisvénák (venulák) képezik az úgynevezett alacsony nyomású rendszert. 

 A kisvérkörnek a szívtől a tüdő-felekhez és vissza a szívhez, nagyvérkörnek pedig a szívtől a többi testrészhez és vissza a szívhez vezető véredényeket nevezzük.

 Ezek között hekyezkednek el a kis-és a legkisebb véredények rendkívül szerteágazó hálózatai. Ez a mikrokeringés területe, amelyben a vér áramlási viselkedése más törvényszerűségeket követ, mint a nagyerek terén. A véráramlás viselkedését a mikrokeringés tartományában az áramlási körülmények és a vér folyékonysági tulajdonságai határozzák meg. Szervezetünk minden egyes ellátott szövete és szerve a mikrokeringés rendkívül szerteágazó érhálózatával rendelkezik.

  • A mikrokeringés funkciói

Az oxigénnek és a tápanyagoknak szabad vagy kötött formában az erekből egy meghatározott útvonalon kell továbbhaladni, hogy azután eljuthassanak a sejthez. Ennek fordítottjaként a termékeknek -pl. a képződött proteineknek- és a tovább már nem használható végtermékeknek, amelyek a sejtben jöttek létre, vissza kell jutniuk az érrendszerbe, hogy a test más területeire eljussanak vagy a testből eltávolításra kerüljenek. A folyamat egy nagy részét, amely itt zajlik le, a tudomány ma még nem tisztázta. A tudomány ma csak abban a tekintetben egységes, hogy a mikrokeringést az egészséghez vezető főutcaként jelöli meg.

  • A mikrokeringés feladati

A mikrokeringés feladata az, hogy a sejtek és a nagyobb erek közti anyagcseréhez szükséges szállításokat mindkét irányba biztosítsa. A testsejtekhez oxigént és tápanyagokat kell eljuttatni. A sejtekből a vérbe pedig egyebek mellett vissza kell juttatni a képződött proteineket a munka során a sejtek által létrehozott „hulladékokat” , mint pl. a széndioxidot, ami az energiatermelésnél keletkezik. 

 Egy szerv teljesítőképességét és egyúttal annak „egészségét”, a szerv mikrokeringésének funkciós állapota határozza meg. A mikrokeringés megfelelő részvétele nélkül a szervezetünkben semmilyen regenerációs, gyógyulási vagy helyreállási folyamat nem lehetséges. 

 A mikrokeringés zavara a legtöbb esetben a véreloszlás zavarát jelenti a mikroerek hálózatában. A korlátozott vagy kórosan zavart mikrokeringésnek a gyógyszeres kezelés melletti hatásos alternatívája utáni sok éven keresztül tartó költséges kutatást a Dr. Klopp által vezetett Berlini Mikrocirkulációs Intézetben folytatták le, aminek eredményeként egy olyan meghatározott komplex jelkonfigurációt fejlesztettek ki, amellyel a zavart mikrokeringés szabályozási folyamatainak nagyon hatásos stimulálását lehet elérni.

Ezeknek a kutatásoknak a kiindulási pontja a korábbi években kifejlesztett BEMER kezelő készülékek voltak, amelyeknél az energiaátadáshoz meghatározott, kis intenzitású, váltakozó elektromágneses mezőt alkalmaztak, és annak már akkor bizonyított hatásai egy célzott fejlesztéshez sikert ígérőnek tűntek. A többéves intenzív kutatómunkát követően nyert új tudományos alapismeretek a terápia optimalizálásának új kiindulópontját jelentették.

Az új BEMER rendszer nemcsak egyenesen a réginek egy továbbfejlesztett változatát, hanem a kutatás kezdetekor még lehetségesnek sem tartott mértékű ugrást jelent. A BEMER-kezelőrendszer az alkamzási területén, ma a korlátozott mikrokeringés legjobban kutatott és leghatékonyabb fizikai kezelőmódszere.

  • Alkalmazás

A BEMER fizikai érterápia egy olyan alkalmazás, amely célzottan a test legfontosabb területein fejti ki hatását. Teljesen mértékben kémiai anyagok és „csodaszerek” nélkül. Varázslatnak hangzik, pedig nagyon egyszerű: fizika! A BEMER a mágnesterápia továbbfejlesztése – a pulzáló mágneses mezőt arra használja, hogy az egyedülálló, szabadalmaztatott BEMER jelkonfigurációt bejuttassa az Ön testébe. Ez a jel a legkisebb erek lüktető mozgását tudja serkenteni.

-A BEMER alkalmazása pozitív hatással lehet a stressz csökkentésére, támogatja az ellazulást

-Egy felhasználói felmérés szerint: 10-ből 9 BEMER felhasználó jobban alszik az alvóprogram használata után

-A BEMER a nyugalmi szakasz során támogatni tudja a szervezetet a regenerálódásban

-Hozzájárulhat az életminőség növeléséhez

-Támogatni tudja a sejteket a feladataik ellátásában – ez az egészség egyik legfőbb feltétele

-Támogatja a szervezetet a regenerálódási folyamatok során a mikrokeringés serkentésével. Ez az izomlázra és a sportsérülésekre is vonatkozhat

-Stimulálja a legkisebb erek vérellátását

-Enyhítheti az alsó hátfájdalmakat

-Javíthatja bizonyos terápiaformák eredményességét 

-Jobb alvásminőséget biztosít

-Csökkenti a krónikus mozgásszervi fájdalmakat

-Cukorbetegség okozta lábszárfekély, láb seb gyógyulását gyorsítja

Támogatja a vénás visszaáramlást és a nyirok keringést

 

❗Nem helyettesíti az orvosi kezelést❗

A folyamatban lévő kezelések optimális kiegészítője, de önmagában is eredményesen alkalmazható. Relatív ellenjavallatok (BEMER alkalmazás előtt kérje ki orvosa véleményét) : immunszupresszáns kezelés, tumoros állapot.

 
Saját, BEMER partner oldalamért és vásárlásért kattintson IDE!
 
A kezelés és a bérlés ára ITT található.