MUNKATÁRSAINK

dévai fizioterápia Dévai Gabriella

Dévai Gabriella - DSGM szakgyógytornász

A PTE-EFK gyógytornász szakát Zalaegerszegen végeztem. A négy év alatt nemcsak a várost, hanem a szakmát is megszerettem. Erős oktatóktól tanulhattam és színvonalas szakmai gyakorlóterületeken tudtam kipróbálni a frissen szerzett elméleti tudást. Szemléletem betegközpontú és betegközeli, melynek értelmében a gyógytornász hatékony munkájából kihagyhatatlan a” kétkezi” munka: az átmozgatás, a manuális technikák alkalmazása, adott esetben a beteggel együtt végzett torna.

2002 óta dolgozom gyógytornászként, első munkahelyem a Kaposi Mór Oktatókórház volt 2004 őszéig, ahol csoportos és egyéni tornát tartottam a Fizioterápián, valamint osztályos munkát végeztem (baleseti, ortopédia, belgyógyászat, sebészet, intenzív, ápolási, onkológia, idegsebészet). Ez a több mint két év nagyon fontos tapasztalatszerzés volt számomra, nemcsak szakmai, hanem a munkatársakkal való együttdolgozás emberi vonatkozásában is.2004 őszétől 2014-ig a Napsugár Gyógypedagógiai Módszertani Központban dolgoztam mozgássérült, halmozottan sérült, súlyosan halmozottan sérült gyermekekkel, fiatalokkal. Kezdetben nehéz volt érzelmileg függetleníteni magam a családok problémáitól,nehézségeitől, sok szituáció kezelési megoldását tanultam meg a gyógypedagógus és gondozó kollégáimtól. Lelkes, empatikus, magas szakmai színvonalú  csapat részeként dolgozhattam. Ez idő alatt végeztem el a gyógytestnevelő képzést, ezt követően gyógytestnevelést is tartottam óvodásoknak, általános iskolásoknak.  A Módszertani Központban sok csecsemőt, és 1-3 év közötti gyermeket tornáztattam. Úgy éreztem,az addigi ismereteim e csecsemő- és kisdedkori mozgásproblémák megoldására nem volt elég, ezért szerettem volna a Dévény-módszert megtanulni.

2009-ben végeztem, mint DSGM-szakgyógytornász a Dévény Anna alapítványnál. Ez a kétéves képzés hatalmas szakmai pluszt adott, és új szemléletet, mely azóta is minden kis páciensnél, vagy felnőtt betegnél bizonyít!

2015-től a Dévai Fizioterápia Kft.-nél dolgozom, főként gyermekekkel. Életkori megoszlásban többségében csecsemőkkel, de kisgyermekekkel, felnőttekkel is foglalkozom.

Szakmai képzések:

  • Dévény Speciális manuális technika Gimnasztika Módszer, Budapest
  • Gyógytestnevelő pedagógiai szakirány, Kaposvár
  • Fitt-Ball a fizioterápiában, Budapest
  • Pilates-tréner, Budapest
  • Kinezio-tape (K-ACTIVE TAPE), Pécs

(30) 508 0972

info@devaifizioterapia.hu